'Sjoelen' in China

Het doel van dit project was om zoekte gaan naar een mogelijkheid om het traditionele Nederlandse spel 'Sjoelen' naar China te brengen.

Na een onderzoek naar de Chinese spelcultuur en 'Sjoelen', raakten een paar dingen mijn aandacht. Allereerst zei iemand in een interview: 'Ik weet niet zeker of mensen Sjoelen zo vaak spelen als andere Chinese spellen, zoals Sjoelen nu is.' Dit was gericht op het ontbreken van enkele elementen zoals strategie en een sociaal aspect. Om het spel te veranderen heb ik gekeken naar Petanque en Curling. Uit deze twee spellen pakte ik enkele elementen om toe te voegen aan 'Sjoelen'. Om een ​​sociaal aspect in het spel toe te voegen, keek ik naar gemeenschappelijke sociale evenementen, de meest interessante voor mij was de familie diners rond een grote ronde tafel.

 

Het Spel | De tafel zelf is beschikbaar in openbare ruimten, zoals spellen die daar momenteel zijn. De pucks moeten door de mensen zelf worden gekocht. De pucks zijn even groot als ze nu zijn voor 'Sjoelen', er zijn verschillende patronen beschikbaar om je pucks te personaliseren. De gaten om te scoren zijn een beetje groter. Op deze manier zal het makkelijker zijn om pucks erin te schuiven, maar ook andere pucks eruit te stoten. In plaats van punten te krijgen door gewoon door de gaten te komen, moet je nu op de cirkels richten. De speler met de hoogste score zal winnen, na een paar ronden van het spel. Het spel kan gespeeld worden met zoveel mensen die zich rondom de tafel kunnen passen. Socialiseren en concurreren zijn de twee belangrijkste elementen.

 

Silhouettes by Freepik. | Photo of people playing boardgame found on Pho Across America.

DATUM

November 2015

CATEGORIE

Concept Design

PROJECT

Design Academy Eindhoven

DELEN

© 2017 Amy Hendriks | Design. Create. Share. Discuss.