Podia

(Re)Designing meeting points.

Op kruispunten ontmoeten  allerlei verschillende soorten transportmethoden. De auto's moeten wachten op de voetgangers, de fietsers moeten op de auto en iedereen moet wachten op de bussen. Om met de voetgangers te beginnen; zij krijgen hun eigen niveau om te lopen. Dit niveau heeft een groot podia (nieuw soort plein) die met elkaar in verbinding staan en een lang pad door de stad creëren. De podium zal een compleet eerste niveau creëren dat alleen toegankelijk is voor voetgangers. De podia zijn verbonden met gebouwen, deze gebouwen kunnen winkels, kantoren, musea, enz. bevatten. De gebouwen zullen aansluiten op de volgende podium en dus een compleet pad maken. De podium zal volledig gericht zijn op de behoeften van voetgangers en beschikbaar zijn voor verschillende soorten activiteiten.

U kunt de podium op komen via trap of lift. Met een paar podia worden 'Spaanse' trappen gecreëerd om een ​​compleet plein en gebied rond de podia te creëren.

 

Onderaan is er verlichting voor de auto's en veel openheid om de veiligheid te waarborgen. De openheid wordt gecreëerd door veel zichtbaarheid tussen de verschillende lagen te hebben.

 

De top van de podium kan verschillende doeleinden hebben, voor nu heb ik voorstellen gedaan voor 4 soorten;

Groen & Ontspannend - Een klein park om te ontspannen en groen toe te voegen aan de moderne stad

Kunst & Design - Dit project was oorspronkelijk voor Eindhoven waar design een groot deel speelde, dit podium werd gemaakt om diverse ontwerpers te laten zien

Eten & Winkels - Kleine winkels of koffieplaatsen voor mensen om te gaan zitten

Evenementen - Een plaats waar evenementen kunnen worden gehouden, zoals concerten en theater

DATUM

Juni 2016

CATEGORIE

Concept Design

PROJECT

Design Academy Eindhoven

DELEN

© 2017 Amy Hendriks | Design. Create. Share. Discuss.