Communiceren met stoelen

In deze klas moesten we ons ontwerp aan andere mensen communiceren. Dus de eerste klas was een klein experiment.

Je moest een stoel kiezen en een toelichting schrijven in 150 woorden. Je moest dit aan je partner e-mailen en de rest van de week er niet over praten. De volgende keer in klas zagen we wat de ander uit de uitleg haalde.

 

Ik heb deze stoel gekozen:

Mijn uitleg was:

 

Gevormd als een vierkant, aan twee zijden rugleuningen (geweven als manden), deze kanten zijn aan elkaar bevestigd. Op elke hoek van het vierkant zijn er poten gevormd als lussen. Een groot kussen om op te zitten en drie om tegen te leunen. Stoel is zwart en kussens wit.

 

In de klas liet mijn partner me dit zien:

Mijn partner begreep een paar van de woorden in mijn beschrijving niet. Dus de stoel ziet er heel anders uit dan de stoel die ik bedoelde.

 

Mijn partner koos voor deze stoel:

Haar uitleg:

 

Een ronde basis (vlak), als je hoger kijkt, wordt het groter als een cilinder / kegel, taille hoogte. Dan snijd je een stuk van de "cilinder / kegel" iets minder dan de helft (van de diameter) en dan 3/4 van de lengte van de bovenkant af. De overige 1/4 zit je (ronde kussen). Plastic stokken diagonaal links / rechts kastanje bruin.

 

Mijn tekening ziet eruit als volgt uit:

Het enige wat echt verkeerd ging, was dat ze niets had gezegd over de kleine benen die de stoel heeft en de grootte van het kussen. Daarnaast is de stoel vrijwel wat ze bedoelde.

DATUM

5 november 2013

CATEGORIE

Bachelor,

Design Academy Eindhoven

SOORT

Opdracht

DELEN

© 2017 Amy Hendriks | Design. Create. Share. Discuss.