Dieren texturen

Voor deze klas moesten we dezelfde foto's brengen als voor de 'Expressieve Dieren' opdracht.

Voor deze klas moesten we dezelfde foto's brengen als voor de 'Expressieve Dieren' opdracht. Zo heb ik een foto van een papegaaiduiker, een Europese bijeneter en een groene boom pyton mee genomen. Je moest een van de dieren kiezen voor deze opdracht. Uit dit gekozen dier moet je vijf texturen maken (3D). Ik heb de Europese bijeneter gekozen.

 

Ik had de twee originele foto's en ik moest ook nog meer foto's toevoegen om een goed idee te hebben van alle texturen die de vogel heeft.

Uit deze foto's had ik vijf ideeën voor de texturen.

 

  • De klauwen
  • De bek
  • De zachte veren bij de borst
  • Het oog
  • De stijve veren van de vleugels

 

De eerste keer bracht ik de klas deze vier:

De eerste vertegenwoordigt de klauwen, de huid erop. Het is soort van rimpels. De tweede is de snavel. Het is schuurpapier, zwart gespoten. De snavel voelt namelijk als schuurpapier aan. De derde gaat over de ogen. Glanzend en rood en zwart. De vierde zijn de zachte veren, als je het voelt, voelt het erg zacht. Het moet nog worden afgerond.

 

Na het zien waren er twee zwarte en de vogel was behoorlijk kleurrijk. De vijf texturen die ik nu heb, zijn:

De eerste is helemaal niet veranderd. De tweede veranderd kleur. Als je van de ene kant kijkt is het geel en van de andere kant is het oranje. De derde is de vijfde textuur die de stijve veren van de vleugels vertegenwoordigt. Het is allemaal heel stijf ook als je het voelt, is het heel stijf. Het vierde is op sommige punten geknipt, nu weerspiegelt het meer en is het niet meer plat. De laatste is nu volledig ingevuld en superzacht om aan te raken.

 

Mijn favorieten zijn de laatste en de eerste.

DATUM

7 december 2013

CATEGORIE

Bachelor,

Design Academy Eindhoven

SOORT

Opdracht

DELEN

© 2017 Amy Hendriks | Design. Create. Share. Discuss.